Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην αντεπίθεση η εισαγγελέας – Eπιμένει στις αναστολές

Παρών στο δικαστήριο και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, με το… «καλημέρα σας». 

Αρχικά αναγνώστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο Γιάννης Λαγός δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση. 

Χρυσή Αυγή: Η πρόεδρος αμφισβήτησε την εισαγγελέα

Κατόπιν η εισαγγελέας ζήτησε και πήρε τον λόγο και επέμεινε στα επιχειρήματά της για να χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης ποινών για όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά. 

Όπως είπε δεν υπάρχει κώλυμα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής των κατηγορουμένων και επικαλέστηκε τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση. 

Αποζημίωση στα θύματα της Χρυσής Αυγής από τις κρατικές επιχορηγήσεις

«Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή συνεδρίαση και για να μη δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Τα λέω αυτά γιατί στη χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντας μου αν πρότεινα την αναστολή παρά την υποτροπή», επεσήμανε.

Όσον αφορά στον Γιάννη Λαγό, η κ. Οικονόμου είπε ότι αρχικά έγινε άρση περιοριστικών όρων, όμως στη συνέχεια εκδόθηκε νέο βούλευμα που έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. 

Χρυσή Αυγή: Αναστολή ποινών για όλους πρότεινε η εισαγγελέας

«Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά;» αναρωτήθηκε.

Επίσης, κατηγόρησε τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής για τις δηλώσεις που κάνουν εναντίον της στα ΜΜΕ, παραβιάζοντας τον κώδικα δεοντολογίας. 

Στην αίθουσα βρίσκεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κάθισε μόνος του, μακριά από τους συγκατηγορουμένους του, στην τελευταία σειρά των εδωλίων. 

Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικοί διάλογοι μετά τη δολοφονία Φύσσα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, αμφισβήτησε ανοιχτά την εισαγγελέα για την πρότασή της να δοθεί αναστολή ποινών για όλους τους κατηγορούμενους. 

Διαπίστωσε ανακρίβειες σχετικά με τα ποινικά μητρώα 11 κατηγορουμένων, αλλά και όσον αφορά στο ενδεχόμενο ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός να έχει παραβιάσει, στο παρελθόν, περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, γεγονός στο οποίο δεν αναφέρθηκε η εισαγγελική λειτουργός.

Κάλεσε, επίσης, την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της, αποκαλύπτοντας τη ρήξη που έχει επέλθει μεταξύ τους. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top