Δολοφονία κυνηγού: Αθώοι η πρώην σύντροφός του και ο φίλος της

Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς την Τρίτη, η 46χρονη κα ο 56χρονος φίλος της για τη δολοφονία του Γερμανού κυνηγού στη Φθιώτιδα. 

Δολοφονία κυνηγού στην Αρκίτσα: «Η μάρτυρας δεν τολμάει να με αντικρύσει»

Ωστόσο το δικαστήριο καταδίκασε τη 46χρονη σε ποινή κάθειρξης δύο ετών και εννέα μηνών για πλαστογράφηση και ψευδή κατάθεση. 

Δολοφονία κυνηγού: «Τα αποτυπώματά του ταυτίζονται με 23 ταυτότητες»

Η 46χρονη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και δήλωσε ανακουφισμένη και δικαιωμένη από την απόφαση. 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και πάρα πολύ ευτυχισμένη που μπορέσαμε να αποδείξουμε με τη βοήθεια των δικηγόρων μας ότι είμαστε αθώοι και ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τη δολοφονία», είπε η γυναίκα που έχει επιστρέψει πλέον στο σπίτι της. 

Δολοφονία κυνηγού:«Δεν ήμουν μαζί με τη σύζυγο, ούτε με τον φίλο της»

Όπως είπε για 18 μήνες επέμενε ότι είναι αθώα και πέρα μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή της και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι δε βρίσκεται πλέον στο κελί της φυλακής. 

«Νιώθω περίεργα, ανακουφισμένη, αλλά περίεργα. Δεν ξέρω τι με περιμένει τώρα στη ζωή μου, αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι εγώ και ο συγκατηγορούμενός μου είμαστε αθώοι», είπε. 

Δολοφονία Γερμανού κυνηγού - Το άλλοθι και ο λογαριασμός στην Ελβετία

Περιγράφοντας τους τελευταίους 18 μήνες της ζωής της στη φυλακή είπε πως δεν εύχεται σε κανέναν να ζήσει κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι οι συνθήκες εκεί είναι πάρα πολύ δύσκολες. 

Όσο για το πρώτο πράγμα που έκανε όταν γύρισε στο σπίτι της, ήταν να αγκαλιάσει τα σκυλιά της, για τα οποία αγωνιούσε όσο βρισκόταν στη φυλακή. 

«Η κατάθεση μιας συγκεκριμένης γυναίκας μας έφερε σε αυτή τη θέση, αλλά αποδείξαμε ότι είχαμε δίκιο από την αρχή όταν λέγαμε ότι είμαστε αθώοι και αυτό είναι που έχει σημασία», είπε. 

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο 56χρονος Γερμανός βρέθηκε νεκρός μετά από δύο μέρες αναζητήσεων έξω από το αυτοκίνητό του σε ελαιώνα στην Αρκίτσα το 2018.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Κατά τη νεκροψία – νεκροτομή, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο 56χρονος Γερμανός είχε πυροβοληθεί δύο φορές πισώπλατα σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.

Πρώτοι ένοχοι θεωρήθηκαν η πρώην σύντροφος του θύματος και ο φίλος της. Κατηγορήθηκαν μάλιστα πως το κίνητρό τους ήταν οικονομικό, καθώς ο 56χρονος κηνυγός είχε μεγάλη περιουσία.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top