Μεταναστευτικό: Γενική απεργία σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο

Συνεχίστηκαν τα επεισόδια για τις κλειστές δομές - Έπεσαν πυροβολισμοί

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Λέσβο και στη Χίο, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα στη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Σήμερα η περιφέρεια και οι δήμοι του Βορείου Αιγαίου καλούν τους κατοίκους σε γενική απεργία. 

Δένδιας: Δίκαιη κατανομή ευθύνης στο μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα

Η απόφαση για τη σημερινή απεργία ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη. Σε αυτή δημιουργήθηκε και

Συντονιστικό Όργανο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά. 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την τροπή που παίρνει το μεταναστευτικό

Κλειστά λοιπόν θα παραμείνουν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, με τους κατοίκους να καταδικάζουν ως «βάρβαρη» και «επιθετική» ενέργεια την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ στη Λέσβο και στη Χίο. 

Οδομαχίες με τα ΜΑΤ στη Λέσβο

Την Τρίτη, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς που έφτασαν τα χαράματα στο νησί για να διευκολύνουν την πραγματοποίηση των εργασιών στην επιταγμένη έκταση στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 10 αστυνομικοί τραυματίες στις συμπλοκές που σημειώθηκαν στο νησί, αλλά και στη Χίο.

Μεταναστευτικό: Μπήκαν οι μπουλντόζες στη Χίο για την κλειστή δομή 

Τα μηχανήματα του στρατού κατάφεραν τελικά να εγκατασταθούν στην περιοχή, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τη διέλευσή τους. 

Πέτσας: Κίνδυνος και για τον κορωνοϊό, εάν δε γίνουν τα κλειστά κέντρα

Στην Καράβα η αστυνομία είχε να αντιμετωπίσει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων του Μανταμάδου κι ένα των κατοίκων της Μυτιλήνης και των άλλων χωριών στα νότια του νησιού. 

«Μυρίζει» μπαρούτι στα νησιά: Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για κλειστές δομές

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, αλλά και του ειδικού οχήματος ΑΙΑΝΤΑΣ για να απομακρύνει τους διαδηλωτές. 

Καζάνι που βράζει και η Χίος

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στη Χίο το απόγευμα της Τρίτης που διήρκησαν μέχρι αργά το βράδυ. 

Διαδηλωτές πετούσαν πέτρες εναντίον των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ εκείνες απάντησαν με δακρυγόνα και αντλίες νερού. Οι διαδηλωτές ανέβηκαν ακόμα και στα βουνά για να αποφύγουν τα χημικά, ενώ η ένταση δεν έλεγε να καταλαγιάσει. 

Έπεσαν επίσης πυροβολισμοί από καραμπίνες κατά αστυνομικών που φρουρούσαν την περιοχή, όπου θα γίνει το νέο κέντρο. Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα, αλλά όταν αυτό συμβεί θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.  

Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας τραυματίας από σκάγια κι άλλος ένας από έκρηξη δυναμίτη στο Βροντάδο. Αρκετοί είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι, με σπασμένα δόντια και τραύματα από πέτρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top