Πέτσας: Κίνδυνος και για τον κορωνοϊό, εάν δε γίνουν τα κλειστά κέντρα

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για την κατασκευή τους

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η κυβέρνηση δε θα κάνει πίσω στο θέμα της κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης για το μεταναστευτικό έστειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, μιλώντας στο Open, είναι προς όφελος της χώρας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία και επανέλάβε ότι οι κλειστές δομές «είναι μακριά από τον αστικό ιστό, επομένως θα μπορεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των περιοχών αυτών να αποκτήσει ξανά μια κανονικότητα».

«Μυρίζει» μπαρούτι στα νησιά: Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για κλειστές δομές

«Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών. Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος», τόνισε.

Μιλώντας, εξάλλου, στον ΑΝΤ1 για το θέμα του κορωνοϊού, υπογράμμισε πως τα κλειστά κέντρα θα διασφαλίσουν και την αντιμετώπιση ενός πιθανού κρούσματος, το οποίο – σε αντίθετη περίπτωση – θα είναι ανεξέλελγκτο.

Το μήνυμα Κικίλια για τα fake news για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Τρία νέα ύποπτα κρούσματα στην Πάτρα

«Όταν υπάρξει, εάν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού, θα πρέπει να υπάρχει μια δυνατότητα να ελεγχθεί. Στα κλειστά κέντρα υπάρχουν και δομές υγείας. Στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, λόγου χάρτη στη Μόρια, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο», σήμερα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top