Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την τροπή που παίρνει το μεταναστευτικό

«Εμπιστευτείτε μας, οι ανοιχτές δομές κλείνουν» το μήνυμα στους νησιώτες

Πέτρος Μποτσαράκος Κατερίνα Παναγοπούλου συγκρούσεις στη Λέσβο

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο για το μεταναστευτικό και οι εικόνες συγκρούσεων με τα ΜΑΤ έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση. Ο Πέτρος Μποτσαράκος  μετέφερε στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star το παρασκήνιο από το κυβερνητικό επιτελείο.

Μαίνονται οι "μάχες" κατοίκων και ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο

Στην κυβέρνηση οι εικόνες με τις μολότοφ, τις ρουκέτες, τα καδρόνια και τα οδοφράγματα στους επαρχιακούς δρόμους προκάλεσαν  ανησυχία αλλά και απορίες. 

Κυβερνητικός παράγοντας έθετε χαρακτηριστικά το ρητορικό ερώτημα: Είναι δυνατόν καθημερινοί άνθρωποι που αντιδρούν να έχουν μολότωφ; Μήπως σε ορισμένες περιπτώσεις  έχουμε  προμελετημένο σχέδιο,  οργάνωση και καθοδήγηση. 

«Μυρίζει» μπαρούτι στα νησιά: Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για κλειστές δομές

Στην κυβέρνηση βεβαίως γνωρίζουν ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης. Δηλαδή οι νησιώτες δεν πιστεύουν ότι θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές και φοβούνται ότι θα μείνουν και οι ανοιχτές,  μαζί με τα κλειστα κέντρα που κατασκευάζονται.

Γι’ αυτό και επιχειρείται με κάθε διαθέσιμο δίαυλο να στείλει η κυβέρνηση μήνυμα στους νησιώτες: «Εμπιστευτείτε μας. Οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν και θα μείνουν μόνο τα κλειστά κέντρα».

Αυτό πάντως είναι και το μοναδικό σχέδιο που υπάρχει, καθώς δεν έχει κατατεθεί κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση. Στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι ότι αν δείξει η χώρα ότι κάνει κάθε τι δυνατό να θωρακίσει τα ευρωπαϊκά σύνορα,  τότε και η Ευρώπη θα δεχθεί να αλλάξει τη συμφωνία του Δουβλίνου και να υπάρξει κατανομή μεταναστών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες,  από τις χώρες εισόδου όπως η Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top