Μαίνονται οι «μάχες​​​​​​​» κατοίκων και ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο

Κιβώτια με μολότοφ βρήκαν οι αστυνομικοί

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με σκληρές οδομαχίες σε Λέσβο και Χίο. Ωστόσο όπως διαμηνύει η κυβέρνηση, τα  έργα για τις κλειστές  δομές που θα ανακουφίσουν τα νησιά θα προχωρήσουν κανονικά. 

Μεταναστευτικό: Μπήκαν οι μπουλντόζες στη Χίο για την κλειστή δομή 

Φορτηγά του δήμου έκλεισαν τον δρόμο στο Διαβολόρεμα, ενώ κάτοικοι έβαλαν φωτιά στη θέση Καράβα για να μην περάσουν οι μπουλντόζες για την κατασκευή της δομής.

Η περιοχή Καράβα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι κάτοικοι της περιοχής με πέτρες και ξύλα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικοί ήρθαν στα ακριτικά νησιά για να μείνουν όσο χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες των νέων κλειστών δομών, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

«Μυρίζει» μπαρούτι στα νησιά: Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για κλειστές δομές

Στόχος, όπως λένε στην κυβέρνηση, είναι η προστασία της τοπικής κοινωνίας και η αποσυμφόρηση των περιοχών, που ήδη έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, από την άναρχη διαβίωση χιλιάδων μεταναστών. Το στοίχημα τώρα, είναι να μην υπάρξουν πλέον εικόνες ντροπής στα νησιά, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

Κιβώτια με μολότοφ βρήκαν οι αστυνομικοί

Έτοιμοι να κάψουν άνδρες των ΜΑΤ ήταν κάποιοι από τους κατοίκουςι στο Βροντάδο. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν και άρπαξαν από τους διαδηλωτές δύο κιβώτια με μολότοφ πριν προλάβουν να κάνουν χρήση.

Δείτε το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε μήνυση, καθώς καταγγέλει ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ.  

Τραυματίστηκε ο δήμαρχος Χίου και ένας ιερέας

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος δεν πήγε στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή, άλλαξε στάση δυναμυτίζοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πέτσας: Κίνδυνος και για τον κορωνοϊό, εάν δε γίνουν τα κλειστά κέντρα

Τα ξημερώματα της Τρίτης τραυματίστηκε ελαφρά στα επεισόδια στα Μεστά, όπως και ο ιερέας, Γεώργιος Κωνσαντίνου, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου. 

Οι σκληρές μάχες συνεχίστηκαν στη διασταύρωση του δρόμου Πιτυούς Βολισσού. Εκεί, οι κάτοικοι είχαν στήσει οδοφράγματα με πέτρες, λάστιχα και μηχανήματα του Δήμου.

Τελικά τα ΜΑΤ έφτασαν στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακή οδού, όπου ήδη άρχισαν οι εργασίες των ερπιστριοφόρων στον χώρο όπου θα δημιουργηθεί το κλειστό κέντρο. 

Κινητοποιήσεις και στη Σάμο

Στην Σάμο, ενώ η δομή έχει φτάσει σχεδόν στα μισά της ολοκλήρωσής της, απορριμματοφόρα του δήμου έχουν απέκλεισαν και τους τρεις δρόμους που οδηγούν στην περιοχή Ζέρβα.

«Είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε κινητοποίηση αντιδρούμε για τη Χίο και την Μυτιλήνη» είπε ο δήμαρχος του νησιού.

Την Τετάρτη, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα παραμείνει κλειστή, ενώ αναμένεται κλικάκωση των κινητοποιήσεων από κάποιους κατοίκους που αντιδρούν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top