Δένδιας: Δίκαιη κατανομή ευθύνης στο μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα

Τι είπε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Δίκαιη κατανομή της ευθύνης στο μεταναστευτικό ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στις εργασίες της 43ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ,  στη Γενεύη.  

Συνάντηση Δένδια με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία στη Γενεύη

«Υπάρχει ανάγκη συλλογικής δράσης, βασισμένης στην δίκαιη κατανομή της ευθύνης για την αντιμετώπιση μιας τέτοιου μεγέθους διεθνούς πρόκλησης, όπως είναι το μεταναστευτικό» τόνισε επίσης, ενώ υπογράμμισε ότι  «η  Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών και προσφύγων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».  

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την τροπή που παίρνει το μεταναστευτικό

Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα και οι χώρες εισόδου δεν μπορούν και δεν πρέπει να βαρύνονται μόνες τους με το βάρος της μεταναστευτικής πίεσης, ενώ υπογράμμισε πως «παρά το δυσανάλογο βάρος που επωμιζόμαστε, έχουμε σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα». 

Δένδιας στον ΓΓ του ΟΗΕ Guterres: Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο στη Λιβύη

 Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, και ειδικότερα αναφέρθηκε στη μετεγκατάσταση μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, την έκδοση νέου νόμου για τη διεθνή προστασία των αιτούντων άσυλο και τη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και το πρόγραμμα «Κανένα παιδί μόνο».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε 
 επίσης ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των τεσσάρων κρατών-μελών της ΕΕ με τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top