Συνάντηση Δένδια με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία στη Γενεύη

Μετά από πολλά χρόνια Έλληνας ΥΠΕΞ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό

Νίκος Δένδιας με απεσταλμένο ΟΗΕ στη Συρία Πέντερσεν

Με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ στη Συρία,  Γκάιρ Πέντερσεν,  συναντήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γενεύη, όπου μίλησε στη Διάσκεψη για  τον Αφοπλισμό, όπως και  στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τη Δευτέρα ο κ. Δένδιας είχε συναντηθεί και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στον οποίο επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει και λόγο και ρόλο στη Λιβύη.            

 Δένδιας στον ΓΓ του ΟΗΕ Guterres: Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο στη Λιβύη

Στη συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία συζητήθηκαν εκτός από την κατάσταση στη συγκεκριμένη χώρα και τις τελευταίες εξελίξεις, οι προεκτάσεις τους στη σταθερότητα της περιοχής, σε μια τοποθέτηση που υποδεικνύει σαφώς τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.   

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες υπό τον ΟΗΕ για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία.

Μήνυμα Δένδια σε Β. Μακεδονία - Αλβανία στη Διάσκεψη της Θεσσαλονίκης

Στην ομιλία του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, που ήταν η πρώτη μετά από πολλά χρόνια ει Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο συγκεκριμένο όργανο, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα πολλαπλές προκλήσεις σήμερα στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό δεν έχει το περιθώριο να παραμείνει σε ένα αδιέξοδο αέναων διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη η Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό να ξεκινήσει ουσιαστική δουλειά, με την υιοθέτηση ενός Προγράμματος Εργασίας.

Ο ΥΠΕΞ έστειλε ακόμη το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας, να συνεισφέρει το μερίδιό της ανάλογα με τις ευθύνες της, προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό.

Ακολούθησαν η συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Αρμένιο ομόλογό του, στην οποία έγινε αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς των δύο κρατών και η ομιλία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top