Ακρόπολη: «Πόλεμος» στο Υπουργείο Πολιτισμού με το χαλασμένο αναβατόριο

Εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει γιατρός στον αρχαιολογικό χώρο

«Πόλεμο» στο υπουργείο Πολιτισμού προκάλεσε το χαλασμένο αναβατόριο. 

Η Ελένη Μπάνου, η αρχαιολόγος που ξενάγησε τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Την Παρασκευή ήθελαν να τη διώξουν γιατί ανέβασε τον πρώην πλανητάρχη στον ιερό βράχο, αλλά δε φρόντισε, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία, το ίδιο και για τον 12χρονο Ερμή. 

Από ιερός βράχος... Γολγοθάς η Ακρόπολη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες!

Εννέα μήνες χωρίς αναβατόριο για ΑμΕΑ η Ακρόπολη

Ακρόπολη: Στην πλάτη ανέβασε τον Ερμή ο πατέρας του- Η μητέρα του στο STAR

Αυτά την Παρασκευή γιατί σήμερα... τα βρήκαν. Μετά τις αντιδράσεις, η κυρία Ζορμπά συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με την κυρία Μπάνου και αποφάσισαν αμοιβαία να μη δώσουν συνέχεια. Μάλιστα δεσμεύτηκαν για αναβάθμιση υπηρεσιών στο μέλλον.

Χωρίς γιατρό η Ακρόπολη και τα αρμόδια υπουργεία ανταλλάσουν e-mail

O πρώτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα είναι εδώ και έναν χρόνο χωρίς γιατρό. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήταν άλλοτε χρεωμένο στην Ακρόπολη καλύπτει πλέον άλλες ανάγκες ενώ δεν έχει ανανεωθεί η συνεργασία του Υπ. Πολιτισμού με το Υπ. Εθνικής άμυνας για την απόσπαση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο.

«Θα έπρεπε να είχε γίνει ένας σχεδιασμός από το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού, έτσι ώστε τουλάχιστον από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα, να υπάρχει μόνιμος σταθμός και διασωστών του ΕΚΑΒ, αλλά και ένας γιατρός» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Για την ώρα τα… αρμόδια υπουργεία ανταλλάσσουν ηλεκτρονικά μηνύματα. Μένει να δούμε τι από όλα αυτά θα γίνει πράξη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top