Ακρόπολη: Στην πλάτη ανέβασε τον Ερμή ο πατέρας του- Η μητέρα του στο STAR

Αρχαιοφύλακες καταγγέλουν πως στην Ακρόπολη δεν υπάρχει ούτε… γιατρός!  

«Διακοσμητικό» ήταν για εννέα μήνες το μοναδικό αναβατόριο για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Ακρόπολη.  Χρειάστηκε να φέρουν τα πάνω κάτω οι γονείς κι οι δάσκαλοι, ενός μικρού μαθητή ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Και σα να μην έφτανε αυτό αρχαιοφύλακες καταγγέλουν στην Άννα Σταματιάδου και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, πως στην Ακρόπολη δεν υπάρχει ούτε… γιατρός!  

Εννέα μήνες χωρίς αναβατόριο για ΑμΕΑ η Ακρόπολη

Ντροπή… H μόνη λέξη  που μπορεί να σκεφτεί κανείς στη θέα του Ερμή. Του 12χρονου αγοριού που ταξίδεψε 500 χιλιόμετρα με τους συμμαθητές του για να δει το μνημείο των μνημείων. Την Ακρόπολη. Είναι όμως καθηλωμένος σε αναπηρικό  αμαξιδιο… και το ειδικό αναβατόριο απλά …δεν λειτουργούσε..

Η χαρά και η λαχτάρα του Ερμή έγιναν κλάμα, ο πατέρας του σκαλοπάτι και οι συμμαθητές του ασπίδα για να κάνουν αυτό που η πολιτεία  δεν πράττει.

«Πήγαμε εκδρομή με το 2ο δημοτικό Ραιδεστού,  στις 30 Μαρτίου φτάσαμε στον βράχο της Ακρόπολης και  μας ανακοινώνουν ότι δε λειτουργεί το αναβατόριο,  ήταν ο σύζυγος, εγώ και το παιδί και πολύς κόσμος που μας βοηθούσε σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και αναγκαστήκαμε να περάσουμε τις μπάρες. Ο άνδρας μου τον πήρε στην πλάτη, ήταν πολύ ανηφορικά όμως δεν μπορούσαμε να ανέβουμε μέχρι το τέρμα. Το παιδί μας άρχισε να κλαίει φυσικά χωρίς να διαμαρτυρηθεί, τον έπιασε το παράπονο, όμως τον σήκωσαν 5-6 άτομα και ανέβηκε» περιγράφει η μητέρα του Φαίη Γεωργιάδου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Όταν οι μαθητές επέστρεψαν από την εκδρομή, και πληροφορήθηκε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τι είχε συμβεί στον ιερό βράχο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη βουλή των Ελλήνων, ζητώντας απαντήσεις.

ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Από τον Σεπτέμβριο το αναβατόριο ήταν εκτός λειτουργίας, για δύo μήνες η επιστολή «ταξίδευε», σε υπουργεία και υπηρεσίες, κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να απαντήσει. Είχαν προφανώς σοβαρότερα ζητήματα. 

Όταν δάσκαλοι και γονείς δημοσιοποίησαν το θέμα, τότε το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε συγγνώμη. Έτσι απλά… 
Πριν από λίγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε την παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών .

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ! Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟ

Και αν η ιστορία του Ερμή προσβάλλει διεθνώς τη χώρα μας. Φανταστείτε τι μπορεί να πάθουμε με την απουσία γιατρού από την Ακρόπολη, όπου μπαινοβγαίνουν καθημερινά 17000 τουρίστες!  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top