Από ιερός βράχος... Γολγοθάς η Ακρόπολη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες!

Χωρίς αναβατόριο και γιατρό παρά τους χιλιάδες επισκέπτες

Τα κλάματα ενός μικρού παιδιού που δεν μπορούσε να δει από κοντά την Ακρόπολη, ήταν η αφορμή να αποκαλυφθεί ότι ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας, ο Παρθενώνας, δεν είναι προσβάσιμος για άτομα με κινητικά προβλήματα. 

Το STAR έφερε στη δημοσιότητα την περίπτωση και της μικρής Μαρίας που κι εκείνη αντιμετώπισε την ίδια κατάσταση, αλλά κι άλλα προβλήματα που μας εκθέτουν διεθνώς.

Μπορεί το αναβατόριο που ήταν εκτός λειτουργίας για εννέα μήνες σήμερα να λειτουργούσε, όμως δε συνέβη το ίδιο όταν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσει ο μικρός Ερμής από τη Θεσσαλονίκη, για να ανέβει στον Ιερό Βράχο.  

Ακρόπολη: Στην πλάτη ανέβασε τον Ερμή ο πατέρας του- Η μητέρα του στο STAR

Εννέα μήνες χωρίς αναβατόριο για ΑμΕΑ η Ακρόπολη

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εικόνα του μικρού μαθητή στην πλάτη του πατέρα του για να θαυμάσει από κοντά την Ακρόπολη. Στην περίπτωση του Ερμή η συγνώμη ήταν άμεση. Οι παραιτήσεις, όμως, της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιότητων της Πόλης των Αθηνών όπως και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών μέχρι στιγμής είναι κλειδωμένες στο συρτάρι της υπουργού. 

Στα χέρια η μικρή Μαρία για να δει τον Παρθενώνα

Την ίδια ακριβώς περιπέτεια, όπως αποκάλυψε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, είχε ζήσει και πριν από τέσσερα χρόνια, μία ακόμη μαθήτρια με κινητικά προβλήματα, η Μαρία από την Κατερίνη. 

Ούτε πρόσβαση ούτε γιατρός στην Ακρόπολη

Την ώρα που η περιήγηση στην Ακρόπολη για άτομα με ειδικές ανάγκες μοιάζει με παιχνίδι επιβίωσης, στο Κολοσσαίο της Ρώμης υπάρχουν ειδικές ράμπες, μονοπάτια ακόμα και τα γύρω ξενοδοχεία είναι σχεδόν όλα προσβάσιμα.  

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του STAR, ότι στην Ακρόπολη δεν υπάρχει γιατρός, ήρθε η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ. 

Ένας τουρίστας που κατέβασαν με τα χέρια από τις σκάλες οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ λιποθύμησε και χρειάστηκε να περάσει πάνω από μίση ώρα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.  

Εν έτη 2019, δεν μπορεί ένα μνημείο που καθημερινά επισκέπτονται πάνω από 12.000 τουρίστες, να μην έχει όχι μόνο γιατρό αλλά ούτε τα βασικά, όπως για παράδειγμα βαμβάκι κι ένα μπουκάλι ιώδιο. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top