Μία σούπερ συνταγή για τους λάτρεις του ριζότο ετοίμασε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Breakfast@Star.
Είστε φαν των συνταγών με ριζότο; Φτιάξτε το πιο τέλειο ριζότο αλά Μιλανέζε
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, ετοίμασε ριζότο με κοτόπουλο και γραβιέρα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Θα έρθουν οι φίλοι σας στο σπίτι; Εντυπωσιάστε τους με αυτό τον μεζέ
Υλικά της Συνταγής
• 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
• 1 ½ φλ. ρύζι (αρμπόριο ή καρναρόλι)
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 100 ml λευκό κρασί
• 4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
• 60 γρ. βούτυρο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 100 γρ. γραβιέρα
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό, μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Μόλις το ριζότο χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.