Αν φωνάξατε τους φίλους σας για κρασάκι στο σπίτι και θέλετε να τους φτιάξετε ένα σούπερ μεζέ, δοκιμάστε τη συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Ο σεφ έφτιαξε μπεκρή μεζέ και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. χοιρινό (κομμένο σε μπουκιές)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• 200 ml κόκκινο κρασί
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
• 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
• ½ κ.γλ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
• Αλάτι, πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με τηγανισμένες πατάτες.