Μία διαφορετική συνταγή με αρνί έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star. O σεφ μπήκε στην κουζίνα, και έφτιαξε τσιγαριστό αρνί με πάπρικα.
Υλικά της Συνταγής
• 1 ½ Kg αρνάκι (ώμος ή χεράκι)
• 1 Kg πατάτες
• 120 ml ελαιόλαδο
• 250 ml λευκό κρασί
• 150 ml χυμό λεμονιού
• 500 ml ζωμό (ή νερό)
• 3 δαφνόφυλλα
• 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
• ½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι
-2 κρεμμύδια
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το αρνάκι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα και ρίχνουμε το κρασί μαζί με τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά, τα δαφνόφυλλα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας, τις ανακατεύουμε ελαφρώς με τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 3 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει λουκούμι και να μελώσουν οι πατάτες.
Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα τα τελευταία 20 λεπτά για να πάρουν ωραίο χρώμα και σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο λεμόνι.