Eύκολη συνταγή για αρνάκι με κριθαράκι

O Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές βήμα- βήμα τη διαδικασία

Μία ωραία συνταγή για αρνάκι έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Ταλιατέλες με «Αρνάκι Φρικασέ»

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε αρνάκι με κριθαράκι δείχνοντας βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία.


MasterChef 2023: Αγκιναράτο αρνί σέλα

Υλικά για Αρνάκι με κριθαράκι

· 1 κιλό αρνί
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 2 καρότα
· 2κ.σ. ελαιόλαδο
· 1κ.γ ρίγανη
· 1/2 κ.γ. κανέλα
· 2 ξυλάκια κανέλας
· 400γρ ντομάτα κονκασε
· 1,2 λίτρα ζεστό νερό
· 400γρ κριθαράκι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 100γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση για Αρνάκι με κριθαράκι

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 4εκ. και απλώνουμε πάνω από τη βάση μιας μεγάλης, φαρδιάς κατσαρόλας.
· Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα καρότα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη κανέλα και τα ξυλάκια κανέλας.
· Ανακατεύουμε καλά.
· Ψήνουμε, ακάλυπτα, για 45 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση.
· Περιχύνουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε καλά και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο φούρνο για 1 1/2ώρες, μέχρι το αρνί να είναι πολύ τρυφερό.
· Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και ανακατεύουμε το κριθαράκι.
· Καλύπτουμε ξανά, στη συνέχεια μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση.
Το κριθαράκι πρέπει να ψηθεί και η σάλτσα να πήξει.
· Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top