Αν θέλετε μία light και νόστιμη συνταγή να φτιάξετε στους φίλους σας μετά τις γιορτές, δείτε τι πρότεινε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
O Χρήστος Μοίρας έδωσε μία light και νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο
Ο σεφ έφτιαξε πιλάφι με κάρι και ψητό κοτόπουλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Yλικά της Συνταγής
• 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
• 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
• 2 φλ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.γλ. μουστάρδα
• 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γλ. κάρυ σε σκόνη
• ½ κ.γλ. κουρκουμά (προαιρετικά)
• ½ κ.γλ. μέλι (προαιρετικά)
• Ελαιόλαδο
• Μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα.
Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν λίγα λεπτά και τα κόβουμε σε μπουκιές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι και τον κουρκουμά και τα αφήνουμε για ένα λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.