Αν σας αρέσει το κοτόπουλο αλλά έχετε βαρεθεί να τρώτε την κλασική συνταγή, κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star, μία εναλλακτική συνταγή.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και μας έδειξε βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε κοτόπουλο με αρακά.
Υλικά της Συνταγής
• 1 Kg κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
• 100 ml ελαιόλαδο
• 200 ml λευκό κρασί
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 500 ml ζωμό κοτόπουλου ή νερό
• 500 γρ. αρακά
• 2 καρότα
• 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
• ½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τρίβουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.