Άλλη μία πεντανόστιμη και light συνταγή έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star το πρωί της Τρίτης ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ ετοίμαζε λαζάνια με κοτόπουλο και αντί για κλασική μπεσαμέλ, έφτιαξε μπεσαμέλ γιαουρτιού, η οποία έχει και λιγότερες θερμίδες.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
• 250 γρ. λαζάνια
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 πρέζα κανέλα
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 200 γρ, μοτσαρέλα
• Αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ;
• 500 ml γάλα
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 3 κ.σ. αλεύρι
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 αβγό
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, τον πελτέ, τις ντομάτες κονκασέ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τη μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα κοτόπουλου, καλύπτουμε με τα φύλλα λαζάνια, ρίχνουμε ξανά σάλτσα και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τελειώνοντας με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε ζεστά.