Λαζάνια με ζαμπόν, τυρί και σπανάκι

Συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια

Αν είστε μακαρονάδες αλλά έχετε κουραστεί να τρώμε συνέχεια τα κλασικά: μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με σάλτσα και καρμπονάρα, δοκιμάστε να φτιάξετε τη νέα συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Ριγκατόνι με κολοκύθα, μπέικον και καπνιστό τυρί

O σεφ έφτιαξε λαζάνια με ζαμπόν, τυρί και σπανάκι και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Σουφλέ ζυμαρικών με ψητό κοτόπουλο και τυριά

Υλικά για τα Λαζάνια με ζαμπόν,τυρί και σπανάκι

· 70γρ βούτυρο
· 70γρ αλεύρι γ.ο.χ.
· 1 λίτρο γάλα
· 1 φύλλο δάφνης
· 80γρ γραβιέρα, τριμμένη
· 2 κ.γ. μουστάρδα
· 600γρ σπανάκι
· 100γρ. νερό, βραστό
· 250γρ ρικότα
· ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
· 300γρ ζαμπόν, ψιλοκομμένο
· 12 φύλλα λαζάνια
· 50γρ μοτσαρέλα, τριμμένη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για τα Λαζάνια με ζαμπόν,τυρί και σπανάκι

· Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180οC.
· Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι για να κάνουμε μια πάστα, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
· Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε σταδιακά με ένα σύρμα χειρός το γάλα.
· Προσθέτουμε τη δάφνη, ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, για 4-5 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει.
· Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 40γρ. από την γραβιέρα, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε.
· Αλατοπιπερώνουμε.
· Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό, για 2-3 λεπτά να μαραθεί.
· Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
· Βάζουμε το σπανάκι σε μια καθαρή πετσέτα τσαγιο και πιέζουμε για τυχόν περίσσεια νερού.
· Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε για να κοπεί καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρικότα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν.
· Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
· Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης από τη σάλτσα.
· Σε ένα ταψί 24*28εκ. βάζουμε στον πάτο ¼ από την σάλτσα. Μετά το 1/3 του μείγματος ρικότα και σπανάκι, το 1/3 του ζαμπόν, στη συνέχεια 4 φύλλα λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά, τελειώνοντας με ένα στρώμα σάλτσας.
· Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
· Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο στα μισά αν αρχίζει να ροδίζει αρκετά.

Δείτε το breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top