Σουφλέ ζυμαρικών με ψητό κοτόπουλο και τυριά

Είστε μακαρονάδες; Αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψετε

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών προνόησε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έτσι μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και ετοίμασε σουφλέ ζυμαρικών με ψητό κοτόπουλο και τυριά.

Έχετε έξι ευρώ; Φτιάξτε ριγκατόνι με καλοκαιρινή σάλτσα καπονάτα

Υλικά

· 500 γρ. ζυμαρικά πέννες
· 500 γρ. ψητό κοτόπουλο που μας έχει μείνει
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 2 κόκκινες πιπεριές
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 σκελίδα σκόρδο
· 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
· 300 γρ. νερό
· 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· 1 κ.σ. μουστάρδα
· 100 γρ. κρέμα γάλακτος
· 400 γρ. τριμμένα τυριά που μας έχουν περισσέψει
· 50 γρ. φρέσκο βουτυρο
· 1 κ.σ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια

Εκτέλεση

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
· Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1’ με 2’ λιγότερο από όσο αναγράφετε στη συσκευασία.
· Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά αφαιρούμε το κοτσάνι μαζί με τα σπόρια από τις πιπεριές, τις κόβουμε σε μέτριες λωρίδες και τις σοτάρουμε για 2’.
· Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα μαζί με το φρέσκο θυμάρι, τη ρίγανη ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’.
· Προσθέτουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει, ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε για 1’.
· Προσθέτουμε το ψητό κοτόπουλο κομμένη σε μικρά κομμάτια, το νερό, τη πάπρικα, , τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 3-4’.
· Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε.
· Σβήνουμε, αφαιρούμε τη κατσαρόλα με το κοτόπουλο από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, τα μισά τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιήθουν .
· Μεταφέρουμε σε πυρέξ (28*38)το μείγμα με το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα από τα τριμμένα τυριά.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μας για περίπου 20’.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Σκεύη και εργαλεία:
· 2 Ξύλα κοπής, κουτάλια, πιρούνια
· Κουτάλες ξύλινες και inox σετ
· 2 μεγάλα μπολ γυάλινα
· Μπολάκια διάφορα για τα υλικά των συνταγών
· Ξύλα σερβιρίσματος
· Γαντια μίας χρήσης , Χαρτί κουζίνας, Μεμβράνη, Αλουμινόχαρτο και Λαδόκολλα
· 2 κατσαρόλες διάμετρο 26-28 εκατοστά με ύψος 20 εκατοστά
· 2 πυρεξ 28*38 ή ταψιά αντικολλητικά στις ίδιες διαστάσεις
· 2-3 μαχαιράκια γενικής χρήσης
· Φούρνος 

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top