Έχετε έξι ευρώ; Φτιάξτε ριγκατόνι με καλοκαιρινή σάλτσα καπονάτα

Συνταγή για την πιο νόστιμη και οικονομική μακαρονάδα

Μία σούπερ νόστιμη και οικονομική συνταγή έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

O σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε ριγκατόνι με καλοκαιρινή σάλτσα καπονάτα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά της Συνταγής 

350 γρ. ριγκατόνι ή ανάλογο ζυμαρικό, 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, 4 Σκελίδες σκόρδο,  250 γρ. μεσογειακά λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκύθια) ,400 γρ. ντομάτες, 1 κ.σ. κάππαρη, 30 γρ. σταφίδες, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι φρεσκοτριμμένο ,πιπέρι, 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα.

Μακαρονάδα φούρνου με τόνο και λιαστή τομάτα

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. • Κρατάμε στην άκρη μισή κουτάλα από το νερό του βρασμού και σουρώνουμε τα ζυμαρικά. • Σε ένα τηγάνι που καίει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για 8-10 λεπτά. • Προσθέτουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μεσογειακά λαχανικά και την ντομάτα, κομμένα σε κύβους, την κάππαρη και τις σταφίδες. • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, χωρίς να σκεπάσουμε το σκεύος, για 10 λεπτά. • Προσθέτουμε τα ριγκατόνι μαζί με το νερό βρασμού στη σάλτσα καπονάτα και 1 16/6/23, ανακατεύουμε καλά. • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top