Μακαρονάδα φούρνου με τόνο και λιαστή τομάτα

Συνταγή για νόστιμη μακαρονάδα

Αν σας αρέσουν οι μακαρονάδες ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει άλλη μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνταγή. 

Συνταγή για την πιο πρωτότυπη και light μακαρονάδα!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star και έφτιαξε μακαρονάδα φούρνου με τόνο και λιαστή τομάτα και έδειξε στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.

Φτιάξτε λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα

Υλικά για μακαρονάδα φούρνου

· 500 γρ. πέννες
· 250 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
· 150 γρ. λιαστή τομάτα
· 40 γρ. ελαιόλαδο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 κρεμμύδι λευκό ξερό μικρό
· 2 κ.σ. τοματοπελτέ
· 400 γρ. κονκασέ τομάτας
· 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
· 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για μακαρονάδα φούρνου

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα σους 180ο C.
· Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι.
· Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις λιαστές τομάτες κομμένες σε φέτες, τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3΄.
· Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.
· Προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, τον τόνο στραγγισμένο και βράζουμε γι 5΄.
· Προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε να απορροφήσουν την σάλτσα.
· Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
· Απλώνουμε την μακαρονάδα σε ένα ταψί φούρνου (33Χ23) ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 20΄.
· Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10΄σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top