Αν σας αρέσει η γαριδομακαρονάδα ένα είναι σίγουρο! Θα θέλετε συνέχεια να φτιάχνετε τη συνταγή που έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Ο σεφ που ξέρει να πηγαίνει τη μαγειρική ένα βήμα παρακάτω, ετοίμασε σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια.
Υλικά για το σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια
● 500 γρ. Σπαγγέτι Νο7
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μικρό
● 400 γρ. Γαρίδες (20-40) καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
● 2 Κολοκυθάκια μέτρια
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 2 Λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
● 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● 1 κ.γ. Μπούκοβο
● 2 Κρεμμύδια φρέσκα
● 80 γρ. Βούτυρο
● 50 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις λεμονάτες γαρίδες με κολοκυθάκια με μακαρόνια
● Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας, κρατάμε το 1/4 της κούπας από το νερό που τα βράσαμε και το αφήνουμε στην άκρη.
● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τα κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος, σε φέτες του 0,5 εκ., τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3 λεπτά, να μαλακώσουν.
● Προσθέτουμε τις γαρίδες κομμένες κατά μήκος και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
● Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το νερό από τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα για 2 λεπτά να ζεσταθούν.
● Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα.
● Σερβίρουμε.