Βαρεθήκατε τις συνηθισμένες συνταγές με κοτόπουλο και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι πεντανόστιμο και διαφορετικό; Ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία καταπληκτική ιδέα!
Σούπερ συνταγή για αφράτο κέικ αχλάδι διά χειρός Χρήστου Μοίρα
Ο σεφ έφτιαξε ρεβιθάδα με κοτόπουλο και ταχίνι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της συνταγής
• 400 γρ. ρεβίθια
• 600 γρ. κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι)
• 2 καρότα
• 2 κλωνάρια σέλερι
• 2 φύλλα δάφνης
• 100 ml ελαιόλαδο
• 3 κ. σ. ταχίνι
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντας τακτικά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και τα φύλλα δάφνης, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια και προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν καλά.
- Αφήνουμε τη ρεβιθάδα να σιγοβράσει για περίπου 40 - 50 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να χυλώσουν τα ρεβίθια.
- Αφαιρούμε 1 - 2 φλιτζάνια από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.