Φτιάξτε μόνοι σας υγιεινές κοτομπουκές με σπιτική sauce

Ο Μοίρας έφτιαξε τη συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά

Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας

Εύκολη συνταγή για φρικασέ με κοτόπουλο

Ο σεφ ετοίμασε τραγανές κοτομπουκιές με σπιτική σος και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο στη λαδόκολλα

Υλικά της Συνταγής 

• 500 γρ. κοτόπουλο (μπούτι)
• 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αβγά
• 2 φλ. κορν φλέικς
• 1 κ.γ. πάπρικα
• ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
• ½ κ.γ. αλάτι
• ¼ κ.γ. πιπέρι
• Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)

Για τη σως:

• 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
• 2 κ.σ. μαγιονέζα
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 1 κ.γ. μέλι
• ½ κ.γ. αλάτι
• 1 κ.σ. μαϊντανός
• 1 κ.σ. άνηθος
• Πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Αρχικά βάζουμε τους κύβους από το κοτόπουλο σ’ ένα μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόνη σκόρδου και
ανακατεύουμε καλά. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σ’ ένα τρίτο χτυπάμε τα αυγά. Και σ’ ένα τέταρτο μπολ τοποθετούμε τα θρυμματισμένα κορν φλέικς. Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αβγά και τέλος από τα κορν φλέικς (φροντίζουμε να “κολλήσουν” καλά).

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφήνουμε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Για τη σπιτική σως

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Δείτε το Breakfast@Star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top