Αν σας αρέσουν τα κέικ πάρτε χαρτί και στυλό να σημειώσετε τη θεϊκή συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star.
O σεφ έφτιαξε αφράτο κέικ αχλάδι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 3 μεγάλα αχλάδια
• 250 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο
• 4 αβγά
• 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. baking powder
• ½ κ.γ. σόδα
• 1 κ.γ. κανέλα
• ¼ κ.γ. αλάτι
• 100 ml γάλα
• Ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ (ή στρώνοντάς την με λαδόκολλα). Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο, εναλλάσσοντας με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα κομμένα αχλάδια και, αν θέλουμε, τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει
καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.