Μία σούπερ σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα ετοίμασε για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Xρήστος Μοίρας.
Ο σεφ ετοίμασε μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος και προσούτο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο ή λευκά)
• 120 γρ. προσούτο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 πατάτα
• 1lt ζωμός λαχανικών
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κρεμμύδι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Φρέσκο θυμάρι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πατάτα, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σ’ ένα τηγάνι τηγανίζουμε το προσούτο και όταν η σούπα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.