Εύκολη συνταγή για μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος

Η σούπα είναι ό, τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Μία σούπερ σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα ετοίμασε για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Xρήστος Μοίρας.

 

Δύο πεντανόστιμες σούπες από το Άγιον Όρος

Ο σεφ ετοίμασε μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος και προσούτο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Συνταγή για λαχταριστή σούπα βελουτέ με πατάτα και πράσο

Υλικά της Συνταγής

    •    500 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο ή λευκά)
    •    120 γρ. προσούτο          
    •    200 ml κρέμα γάλακτος 
    •    1 πατάτα 
    •    1lt ζωμός λαχανικών
    •    2 σκελίδες σκόρδο 
    •    1 κρεμμύδι                      
    •    2 κ.σ. ελαιόλαδο                                             
    •    Αλάτι, πιπέρι
    •    Φρέσκο θυμάρι (για το σερβίρισμα)

O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε την πιο νόστιμη και light σούπα


Εκτέλεση της Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πατάτα, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σ’ ένα τηγάνι τηγανίζουμε το προσούτο και όταν η σούπα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top