Σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε σήμερα; Τι πιο ιδανικό από μια σούπα, την οποία θα απολαύσετε μπροστά από το τζάκι, τώρα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.
Πρωινό της Πέμπτης και ο Χρήστος Μοίρας μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@star και μαγείρεψε πεντανόστιμη συνταγή με σούπα βελουτέ με πατάτα και πράσο, δείχνοντας βήμα βήμα σε όλους τους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της συνταγής
• 4 πατάτες
• 2 πράσα
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1lt ζωμό λαχανικών
• 4 φέτες μπέικον
• 200 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
• 1 φλιτζάνι κρουτόν
• Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
• Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε τις πατάτες, τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη. Αν χρειάζεται, αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τη σούπα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε, την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίροντας με τραγανιστό μπέικον και κρουτόν. Προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για έξτρα γεύση και λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού, αν επιθυμούμε. Η σούπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.