Συνταγή για λαχταριστή σούπα βελουτέ με πατάτα και πράσο

Ο Χρήστος Μοίρας δείχνει αναλύτικά πώς να πετύχετε τη υπέροχη αυτή συνταγή

Σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε σήμερα; Τι πιο ιδανικό από μια σούπα, την οποία θα απολαύσετε μπροστά από το τζάκι, τώρα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Κρυολόγησες; Δοκίμασε αυτή την πεντανόστιμη σούπα

Πρωινό της Πέμπτης και ο Χρήστος Μοίρας μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@star και μαγείρεψε πεντανόστιμη συνταγή με σούπα βελουτέ με πατάτα και πράσο, δείχνοντας βήμα βήμα σε όλους τους τηλεθεατές τη διαδικασία.


Υλικά της συνταγής

• 4 πατάτες

• 2 πράσα

• 1 κρεμμύδι

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1lt ζωμό λαχανικών

• 4 φέτες μπέικον

• 200 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

• 1 φλιτζάνι κρουτόν

• Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

• Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι

H συνταγή της ημέρας: Απολαυστική κοτόσουπα με αυγολέμονο

Εκτέλεση της συνταγής

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες, τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη. Αν χρειάζεται, αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τη σούπα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε, την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίροντας με τραγανιστό μπέικον και κρουτόν. Προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για έξτρα γεύση και λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού, αν επιθυμούμε. Η σούπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Δείτε το Breakfast@Star

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top