Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και τι πιο ιδανικό από μία υπέροχη συνταγή, που ταιριάζει «γάντι» στην περίοδο που διανύουμε! Ο Χρήστος Μοίρας, για ακόμη μία φορά, έδωσε την πιο φανταστική ιδέα!
Ο σεφ, μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και έδειξε βήμα βήμα στους τηλεθεατές πώς να μαγειρέψουν λαχταριστή κοτόσουπα με αυγολέμονο!
Υλικά της συνταγής
• 1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι)
• 100 γρ. ρύζι γλασσέ
• 2 καρότα
• 1 πατάτα
• 1 κλωνάρι σέλερι
• 1κ.σ. τζίντζερ
• 2 λίτρα νερό
• Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
• 2 αυγά
• Χυμός από 2 λεμόνια
• 1 κ.σ. ζωμό (από τη κοτόσουπα)
Εκτέλεση της συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με το νερό, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην αρχή.
- Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα, το σέλερι, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και βγάζουμε το λεμονόχορτο. Έπειτα ρίχνουμε στη σούπα το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει!
Για το αυγολέμονο:
- Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και μία κουτάλα ζεστό ζωμό από τη σούπα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κόψει.
- Ρίχνουμε στη σούπα το αυγολέμονο, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγο ξύσμα λεμονιού και πιπέρι!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.