Σας έχει περισσέψει βασιλόπιτα από χθες και δεν ξέρετε πώς να την αξιοποιήσετε; Ο Χρήστος Μοίρας μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@star και έφτιαξε λαχταριστό εκμέκ!
Ο σεφ, έδειξε στους τηλεθεατές βήμα βήμα τη διαδικασία για μία πανέξυπνη και πεντανόστιμη συνταγή, με τη βασιλόπιτα που μας περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!
Υλικά της συνταγής
• 300 γρ. βασιλόπιτα
• 600 ml γάλα
• 100 γρ. ζάχαρη
• 50 γρ. κορν φλάουρ
• 2 κρόκοι αβγών
• 1 βανιλίνη
• 200 ml κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα:
• 50 γρ. τριμμένη σοκολάτα
• 50 γρ. φιστικί Αιγίνης
Πώς να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές: Ελαφριές συνταγές
Εκτέλεση της Συνταγής
- Βρέχουμε ελαφρώς τα κομμάτια της βασιλόπιτας με το γάλα και τα μοιράζουμε σε ποτήρια, πιέζοντας ελαφρά για να σχηματιστεί μια σταθερή βάση.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί (από την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί).
- Μοιράζουμε την κρέμα πάνω από τη βασιλόπιτα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και φυστίκι Αιγίνης.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.