Τώρα που έχει χειμωνιάσει για τα καλά τι είναι πιο λαχταριστό από ένα πιάτο ζεστή σούπα; Κι αν ψάχνετε μία light αλλά νόστιμη συνταγή, αυτή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star θα σας συναρπάσει.
Ο σεφ έφτιαξε βελουτέ κολοκυθόσουπα και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά:
• 800 γρ. κολοκύθα
• 2 μέτριες πατάτες
• 2 καρότα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 150 ml κρέμα γάλακτος
• 50 γρ. βούτυρο
• 500 ml ζωμός λαχανικών
• 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σ’ ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους, τις πατάτες, τα καρότα (σε ροδέλες), το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Μεταφέρουμε τα ψητά λαχανικά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει η σούπα βελούδινη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με λίγο ελαιόλαδο ή τραγανά κρουτόν.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.