Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, τι πιο απολαυστικό από το να γευτείτε ένα δροσερό γλυκό; Κι αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο πέρα από το παγωτό, μία καλή ιδέα είναι τα γιαουρτογλυκά τα οποία έχουν ελάχιστες θερμίδες.
Μία ωραία συνταγή για γιαουρτογλυκό με μπισκότο έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Συνταγή για γιαουρτογλυκό με μπισκότο
Υλικά για τη βάση
· 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
· 150 γρ. βούτυρο
Υλικά για το γιαουρτογλυκό
· 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
· 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 2 βανιλίνες
· Ξύσμα από 1 λεμόνι
· 50 γρ. νερό
· 15 γρ. ζελατινή σε φύλλα ή σκόνη
· 400 γρ. φρέσκες φράουλες
· 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
· 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση για τη βάση
· Σπάμε τα μπισκότα στο κάδο του μπλέντερ εντελώς και τα προσθέτουμε σε ένα μέτριο μπολ.
· Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
· Σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη 30*11 απλώνουμε μεμβράνη ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ρίχνουμε μέσα το μπισκότο και κάνουμε μία ομοιόμορφη στρώση, πατώντας και απλώνοντας με ένα κουτάλι.
· Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γιαουρτογλυκό.
Εκτέλεση για το γιαουρτογλυκό
· Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες μας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 10’.
· Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαόυρτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
· Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως για μερικά δευτερόλεπτα.
· Ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
· Προσθέτουμε τις μισές φράουλες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
· Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
· Βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σάλτσα.
· Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό μας σε ένα δίσκο σερβιρίσματος με το μπισκότο από κάτω.
· Απλώνουμε τη σάλτσα φράουλας πάνω στο γλυκό και γαρνίρουμε φύλλα δύόσμου και λίγες φρέσκες φράουλες