Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα

Συνταγή για ligth γλυκό από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αν θέλετε να φάτε ένα γλυκό νόστιμο και light μία καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα γλυκό ψυγείου.

Έχεις φρυγανιές; Φτιάξε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την εκπομπή Breakfast@star έδωσε στους τηλεθεατές μία εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα.

Υλικά της Συνταγής 

250 γρ. Νερό
 250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 2-3 Φύλλα βασιλικού

Για την κρέμα βανίλιας

 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 800 γρ. Γάλα πλήρες
 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 80 γρ. Κορν φλάουρ
 2 Κρόκοι αυγών
 1 Βανίλια Μαδαγασκάρης
 80 γρ. Βούτυρο

Για το ζελέ

 200 γρ. Ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
 300 γρ. Νερό βραστό
 400 γρ. Νερό κρύο
Για τη σύνθεση
 2 Πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
 7-8 Φρέσκιες φράουλες

Για το σιρόπι

• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα ορθογώνιο σκεύος, να κρυώσει.
Για την κρέμα βανίλιας
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 400 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε σταδιακά το μείγμα στο μπολ με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας.
• Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.

Για το ζελέ

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ και το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το ζελέ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε το ζελέ σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

• Βουτάμε τα μπισκότα στο σκεύος με το σιρόπι.
• Σε ένα πυρέξ 26x35 εκ. απλώνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα.
• Προσθέτουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα και με μία μαρίζ απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Καλύπτουμε το πυρέξ με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.
• Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ½-2 ώρες, μέχρι να παγώσει η κρέμα.
• Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τις φράουλες, κομμένες σε μικρά καρέ.
• Με μία κουτάλα περιχύνουμε πάνω από τις φράουλες το κρύο μείγμα ζελέ.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να πήξει το ζελέ.
• Μόλις το ζελέ πήξει, αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

 

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top