Γλυκό ψυγείου με κρέμα λευκής σοκολάτας και ζελέ λεμόνι

Μία σούπερ καλοκαιρινή συνταγή για γλυκό

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τι πιο όμορφο από το να γυρνάει κάποιος από την παραλία και να απολαμβάνει ένα δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείο; 

Σου αρέσουν τα γλυκά ψυγείου; Δες τις καλύτερες συνταγές

Αν ψάχνετε μία ενδιαφέρουσα συνταγή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δείτε αυτή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή breakfast@star.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με άρωμα πορτοκαλιού

O σεφ ετοίμασε γλυκό ψυγείου με κρέμα λευκής σοκολάτας και ζελέ λεμόνι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για το σιρόπι

● 100 γρ. Νερό
● 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Υλικά για την κρέμα λευκής σοκολάτας
● 1 λίτρο Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο
● 100 γρ. κορν φλάουρ
● 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
● 2 Κρόκοι
● 50 γρ. Κουβερτούρα λευκή
● 50 γρ. Βούτυρο
● 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
Υλικά για το ζελέ
● 200 γρ. Φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
● 800 γρ. Νερό
● 2 κλωνάρια Φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)

Για το σιρόπι

● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε.
● Στρώνουμε όλα τα μπισκότα σε δύο στρώσεις αν χρειαστεί στη βάση ενός πυρέξ, 25x30 εκ. ομοιόμορφα, χωρίς να αφήνουμε κενά.
● Προσθέτουμε το σιρόπι επάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό.
● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε, για να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.
● Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ελαφρώς το γάλα, χωρίς όμως, να πάρει βράση, μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
● Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
● Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκοτα, βάζουμε μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, ώστε να μην κάνει πέτσα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 90 λεπτά.
Για το ζελέ
● Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του νερού μέχρι να βράσει και το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το ζελέ λεμόνι.
● Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί καλά.
● Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
● Αφήνουμε το ζελέ για 1 ώρα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.
● Το απλώνουμε πάνω από την κρέμα σιγά σιγά με μία κουτάλα για να μη τρυπήσει η κρέμα, προσθέτουμε τα φύλλα φρέσκου δυόσμου και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει το ζελέ.
● Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top