Αν ψάχνετε κάτι γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας μία καλή επιλογή είναι ένα κομμάτι αφράτο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας.
Θες αφράτο κέικ; Δες το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο ψήσιμο!
Αν θέλετε και εσείς να ετοιμάσετε το πιο νόστιμο γλυκό για τους αγαπημένους σας δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Σοκολατένιο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας
Υλικά για σοκολατένιο κέικ
· 140γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 60γρ. κακάο+ έξτρα για την φόρμα
· ½ κ.γ σόδα μαγειρική
· 1/4κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 1 πρέζα αλάτι
· 180γρ. γάλα
· 65γρ. ηλιέλαιο
· 1 βανίλια
· 1 αυγό
· 10γρ.βούτυρο
Υλικα για το γλάσο λευκής σκοκολάτας
· 200γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας, λιωμένη
· 15γρ ηλιέλαιο
Εκτέλεση για το σοκολατένιο κέικ
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
· Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 2 λεπτά.
· Ρίχνουμε μέσα το αυγό και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
· Σε μια φόρμα για κέικ 30*11εκ. αφού την βουτυρώσουμε και την περάσουμε από κακάο αδειάζουμε το μείγμα μας.
· Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
· Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
· Ξεφορμάρουμε και βάζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα με ταψάκι από κάτω να κρυώσει εντελώς για άλλα 10 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο
· Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε να γίνουν ένα. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά.
Εκτέλεση για τη σύνθεση
· Αφού έχει κρυώσει το κέικ μας περιχύνουμε με το γλάσο λευκής σοκολάτας πάνω στη σχάρα ώστε να στραγγίσει.
· Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.