Μπιφτέκια κοτόπουλο με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο

Μία μαμαδίστικη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα μαμαδίστικο «ζεστό» πιάτο γεμάτο θαλπωρή μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Μπιφτέκια κοτόπουλο με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο και ιδού η συνταγή!

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλο με φασολάκια στο φούρνο

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο:

  • 1 κιλό Κιμά κοτόπουλο
  • 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο, λευκό
  • 1 Καρότο μέτριο
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, μέτρια
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη μαύρη
  • 6 Φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/2 Ματσάκι μαϊντανός
  • 3 Φρέσκα κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
  • 5 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 2 Αυγά μεγάλα
  • 120 γρ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα λαχανικά

  • 6 Πατάτες μέτριες
  • 4 Πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
  • 4 Πιπεριές κέρατο πράσινες
  • 500 γρ. Νερό
  • 120 γρ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. Μουστάρδα
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • 3 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
  • 2 Λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο δυόσμο
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χοιρινή τηγανιά με ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση:

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο

• Ζεσταίνουμε τα 60 γρ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε ψιλοκομμένα το σκόρδο και το κρεμμύδι, το καρότο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη, την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και καθαρισμένη από σπόρους, για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
• Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά, για περίπου 4 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια, την πάπρικα, τα φύλλα από το θυμάρι και τα χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν χώμα.
• Φοράμε γάντια, προσθέτουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα καραμελωμένα λαχανικά, το μείγμα από το μπλέντερ, τα αυγά, τα υπόλοιπα 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Πλάθουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθεί το μείγμα του κιμά και το χωρίζουμε σε 8 μπιφτέκια.

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσεις

Για τα λαχανικά

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς C .
• Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
• Βγάζουμε το κοτσάνι, καθαρίζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε 4 μεγάλα κομμάτια.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, το ξύσμα και τους χυμούς από τα λεμόνια, τα φύλλα του δυόσμου και του θυμαριού ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Σε μια λαμαρίνα φούρνου 43x33 εκ. στρώνουμε τις πατάτες στη βάση της, από πάνω στρώνουμε τις πιπεριές και χύνουμε τη μαρινάδα να απλωθεί ισόποσα σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.
• Στρώνουμε τα μπιφτέκια επάνω στις πατάτες και τις πιπεριές, σε ίση απόσταση μεταξύ τους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 55 λεπτά.
• Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top