Γιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσεις

Μία comfort food συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα comfort food με άρωμα μαμάς μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Γιουβέτσι με κεφτεδάκια και δες πώς θα το ετοιμάσεις!

Σου αρέσουν οι κεφτέδες; 5 συνταγές που θα θες να φτιάχνεις κάθε μέρα

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια 
●    250 γρ. Χοιρινό κιμά 
●    250 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά 
●    100 γρ. Τριμμένη φρυγανιά 
●    1 Ξερό κρεμμύδι μεσαίο 
●    1 Σκελίδα σκόρδο 
●    2 κ.σ.  Ελαιόλαδο 
●    1 Αυγό 
●    8 φύλλα Φρέσκο δυόσμο 
●    Αλάτι 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για το γιουβέτσι 
●    250 γρ. Κριθαράκι χοντρό 
●    50 γρ. Ελαιόλαδο 
●    1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο μικρό
●    2 Σκελίδες σκόρδο 
●    1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας 
●    1 κ.σ. Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή 
●    400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
●    500 γρ. Ζωμό 
●    2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη 
●    2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι 
●    Αλάτι 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρνάκι με χυλοπίτες στη γάστρα - Το τέλειο «ζεστό» πιάτο

Εκτέλεση: 

●    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
●    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. 
●    Χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες και πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα κεφτεδάκια. 
●    Τα τοποθετούμε στο ταψί 25x33 εκ. .
●    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 5 λεπτά, τα γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά. 
●    Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. 
●    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει για 5 λεπτά. 
●    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κριθαράκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. 
●    Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. 
●    Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας .
●    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ψιλοκομμένα τη ρίγανη μαζί με το φρέσκο θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε. 
●    Τοποθετούμε το ταψί δίπλα στο μάτι της κουζίνας,  προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα όλο το κριθαράκι, μαζί με τα ζουμιά του, ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε τα κεφτεδάκια να μαριναριστούν με τη σάλτσα και ψήνουμε στη μεσαία θέση για 10-15 λεπτά.
●    Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα ή τριμμένο κίτρινο τυρί. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top