Χοιρινή τηγανιά με ρύζι μπασμάτι

Μία απολαυστική και εύκολη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Έναν υπέροχο μεζέ για το καθημερινό τραπέζι ή την Τσικνοπέμπτη μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Χοιρινή τηγανιά, την οποία συνοδεύεις ονειρικά με ρύζι μπασμάτι. Δες τη συνταγή!

Αρνάκι με μελιτζάνες και πατάτες στον φούρνο

Υλικά:

  • 800 γρ. Κρέας χοιρινό σπάλα ή λαιμό
  • 1 1/2 Ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 Σκελίδα σκόρδο
  • 2 Πιπεριές πολύχρωμες (πορτοκαλί και κόκκινη)
  • 330 γρ. Μπύρα
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. Μέλι
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  • 1 Λεμόνι (χυμό)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Για το ρύζι:

  • 250 γρ. Ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 500 γρ. Νερό
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοτόπουλο αραμπιάτα με πατάτες και τριμμένο πεκορίνο

Εκτέλεση: 

• Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε με ένα μαχαίρι το χοιρινό σε κύβους 4-5 εκ. .
• Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το χοιρινό, την πάπρικα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
• Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες, ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
• Σβήνουμε το χοιρινό με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με μισόκλειστο το καπάκι για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
• Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στο τηγάνι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά χωρίς το καπάκι.

Για το ρύζι
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ρύζι, γεμίζουμε με νερό και ξεπλένουμε πολύ καλά ώστε να απομακρυνθεί το άμυλο.
• Σουρώνουμε το ρύζι και στραγγίζουμε καλά.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο ολόκληρο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μία φορά στην αρχή με μία ξύλινη κουτάλα.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράσει με μισόκλειστο καπάκι για 15-20 λεπτά, να τραβήξει όλα τα υγρά του.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 3 λεπτά, στην άκρη, με το καπάκι κλειστό.
• Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το φύλλο δάφνης και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
• Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο με το χοιρινό από πάνω και το φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top