Κοτόπουλο αραμπιάτα με πατάτες και τριμμένο πεκορίνο

Η πιο νόστιμη συνταγή δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Συνταγή Για Κοτόπουλο Αραμπιάτα Με Πατάτες Και Πεκορίνο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε και σήμερα Πέμπτη (26/01) στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε κοτόπουλο αραμπιάτα με πατάτες και τριμμένο πεκορίνο.

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο - Η πίτα που θα λατρέψεις

Παράλληλα, ο γνωστός chef έδειξε στους τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής πώς να εκτελέσουν βήμα - βήμα αυτή τη λαχταριστή συνταγή.

Υλικά:

  • 3 Στήθη κοτόπουλο μεσαία
  • 8 Πατάτες baby
  • 3 Σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 200 γρ. Ξερό λευκό κρασί
  • 800 γρ. Ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. Αποξηραμένη ρίγανη
  • 4 φύλλα Φρέσκο βασιλικό
  • 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. Μπούκοβο
  • 80 γρ. Τριμμένο πεκορίνο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσεις

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες με πάχος μέχρι 1 εκ. και τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψουμε και βράζουμε τις πατάτες για 18-20 λεπτά, αφού ξεκινήσει το νερό να κοχλάζει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, το αλάτι και το σοτάρουμε, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του και να πάρει ωραίο χρώμα, για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, την αποξηραμένη ρίγανη, τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μισόκλειστο το καπάκι για 15 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό μαζί με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο από πάνω.

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top