Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε και σήμερα Πέμπτη (26/01) στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε κοτόπουλο αραμπιάτα με πατάτες και τριμμένο πεκορίνο.
Παράλληλα, ο γνωστός chef έδειξε στους τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής πώς να εκτελέσουν βήμα - βήμα αυτή τη λαχταριστή συνταγή.
Υλικά:
- 3 Στήθη κοτόπουλο μεσαία
- 8 Πατάτες baby
- 3 Σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 200 γρ. Ξερό λευκό κρασί
- 800 γρ. Ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. Αποξηραμένη ρίγανη
- 4 φύλλα Φρέσκο βασιλικό
- 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
- 1 κ.γ. Μπούκοβο
- 80 γρ. Τριμμένο πεκορίνο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσεις
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες με πάχος μέχρι 1 εκ. και τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψουμε και βράζουμε τις πατάτες για 18-20 λεπτά, αφού ξεκινήσει το νερό να κοχλάζει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, το αλάτι και το σοτάρουμε, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του και να πάρει ωραίο χρώμα, για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, την αποξηραμένη ρίγανη, τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μισόκλειστο το καπάκι για 15 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό μαζί με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο από πάνω.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.