Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο - Η πίτα που θα λατρέψεις

Μία απολαυστική και εύκολη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας πίτες. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μοιράζεται μαζί μας μέσα από το «Breakfast@Star» μία συνταγή χωρίς φύλλο. Δες πώς θα την ετοιμάσεις!

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Υλικά:

●    400 γρ. Τυρί φέτα 
●    300 γρ. Γραβιέρα τριμμένη 
●    4 Αυγά
●    220 γρ. Βούτυρο 
●    300 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
●    150 γρ. Γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
●    250 γρ. Φέτες ζαμπόν 
●    250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 
●    1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
●    Ελαιόλαδο για το άλειμμα 
●    6 κ.σ. Σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα

Eύκολη συνταγή για πρασόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Εκτέλεση:

●    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
●    Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα. 
●    Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μεταξύ τους τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα. 
●    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 800 Watt.
●    Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. 
●    Προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους, για 1 λεπτό. 
●    Προσθέτουμε στο μπολ το ζαμπόν ψιλοκομμένο σε μικρούς κύβους, μαζί με το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
●    Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι καθώς ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα με την υφή χυλού.  
●    Σε ένα ταψί 35×40 εκ.  αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο για το άλειμμα και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το σιμιγδάλι.
●    Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ισόποσα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο σιμιγδάλι από πάνω. 
●    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα εξωτερικά και να ψηθεί εσωτερικά, για περίπου 50-55 λεπτά. 
●    Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. 
●    Σερβίρουμε σε κομμάτια. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top