Αρνάκι με μελιτζάνες και πατάτες στον φούρνο

Μία απολαυστική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα υπέροχο πιάτο ιδανικό για το Κυριακάτικο ή καθημερινό τραπέζι μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Αρνάκι με μελιτζάνες και πατάτες στον φούρνο. Δείτε πώς θα το ετοιμάσετε βήμα - βήμα!

Σου αρέσουν οι κεφτέδες; 5 συνταγές που θα θες να φτιάχνεις κάθε μέρα

Υλικά:

  • 1 κιλό Αρνί σπάλα κομμένο σε μέτριες μερίδες  
  • 300 γρ. Μελιτζάνες  
  • 400 γρ. Πατάτες 
  • 2 Σκελίδες σκόρδο 
  • 2 κ.σ. Βούτυρο 
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας  
  • 400 γρ. Ντομάτες κονκασέ 
  • 200 γρ. Ζωμό 
  • 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη  
  • 2 κλωνάρια Δεντρολίβανο 
  • 1/3 ματσάκι Μαϊντανός 
  • Αλάτι  
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για το σερβίρισμα:

  • 2 κλωνάρια Φρέσκο μαϊντανό  
  • 1 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανη 

Αρνάκι με χυλοπίτες στη γάστρα - Το τέλειο «ζεστό» πιάτο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C. 
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις λιώσει σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές του, ώστε να θωρακιστεί και να πάρει ωραίο χρώμα. 
  • Το μεταφέρουμε στη γάστρα 22x33εκ.  και κρατάμε το τηγάνι στην άκρη για τη συνέχεια. 
  • Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά. 
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, πλένουμε τα λαχανικά μας, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους μέχρι 2,5 εκ. . 
  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα κόβουμε μαζί σε κύβους μέχρι 2,5 εκ.  . 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι που αφήσαμε στην άκρη και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  
  • Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μαζί με τις πατάτες για 4 λεπτά. 
  • Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, για 1 λεπτό. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, μέχρι να τσιγαριστεί, για ακόμα 1 λεπτό.   
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ μαζί με τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
  • Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με όλα τα υγρά από το τηγάνι, αλάτι και πιπέρι. 
  • Κλείνουμε ξανά με το καπάκι τη γάστρα και συνεχίζουμε να ψήνουμε στον φούρνο για 80 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό και ρίγανη ψιλοκομμένα από πάνω. 
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top