Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλο με φασολάκια στο φούρνο

Ένα παραδοσιακό πιάτο δια χειρός Πάνου Κουμουνδούρου

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλο με φασολάκια στο φούρνο μαγείρεψε σήμερα στην κουζίνα του «Breakfast@Star» ο Πάνος Κουμουνδούρος. Ένα παραδοσιακό, γευστικό και πολύ υγιεινό πιάτο που δένει άψογα τα φρέσκα φασολάκια με το κοτόπουλο. Ας δούμε την συνταγή βήμα βήμα.

Στιφάδο μοσχαράκι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

  • 75 γρ. ελαιόλαδο + 30 γρ.
  • 250 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 500 γρ. baby πατάτες (κομμένες στη μέση)
  • 1 κιλό φασολάκια (καθαρισμένα από ίνες και κομμένα στη μέση)
  • 40 γρ. πελτέ τομάτας
  • 500 γρ. τομάτες ώριμες (τριμμένες στον τρίφτη)
  • 150 γρ. πράσο (κομμένο σε κομμάτια 7 εκ. και κάθε κομμάτι ξανά στη μέση κατά μήκος)
  • 400 γρ. τομάτες (κομμένες σε 6 τεμ.)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
  • 300 γρ. φέτα (θρυμματισμένη με το χέρι)

Κρεατόσουπα με κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο (75 γρ.) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με τα φασολάκια μέχρι να πάρουν ένα βαθύ πράσινο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ. Σβήνουμε με την τριμμένη τομάτα.
3. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου τα φασολάκια με τις πατάτες.
4. Απλώνουμε στο ταψί το πράσο και τις κομμένες τομάτες.
5. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, λαδώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου με τις 2 κ.σ. (30 γρ.) και τα σοτάρουμε.
6. Τοποθετούμε τα μπούτια πάνω στα φασολάκια.
7. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα περίπου.
8. Σερβίρουμε, σπάμε από πάνω τη φέτα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top