Μία, διαφορετική και ιδανική για όσους δεν καταναλώνουν κρέας, μπολονέζ μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Δείτε τη συνταγή για σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών βήμα - βήμα!
Υλικά
- 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6
- 750 γρ. Μανιτάρια Champignon
- 1 μεγάλο καρότο, μικρό μπρινουάζ
- 1 στικ σέλερι , μικρό μπρινουάζ
- 1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
- 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
- 600 γρ. Νερό
- 1/4 κ.γ. Μπαχάρι σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. Καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 Φύλλα δάφνης
- 1 Ξυλάκι κανέλας
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 8-10 φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο.
- Στον πολυκόφτη βάζουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και χτυπάμε για να σπάσουν σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, το μπαχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2’.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 1’ λιγότερο από τα λεπτά που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μπολονέζ από πάνω, θυμάρι, μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.