Σκιουφιχτά με σάλτσα ντομάτας και μυζήθρα - Όνειρο!

Δείτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Σκιουφιχτά με σάλτσα ντομάτας και μυζήθρα μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Μία απολαυστική μακαρονάδα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Τρως κάθε μέρα ζυμαρικά; Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου

Υλικά 

•    500 γρ. Σκιουφιχτά
•    1 κιλό ώριμες ντομάτες 
•    ½ ξερό κόκκινο κρεμμύδι 
•    2 σκελίδες σκόρδο 
•    4 κ.σ. ελαιόλαδο 
•    2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 
•    1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι 
•    5 φύλλα φρέσκο βασιλικό 
•    1 κ.σ. μηλόξυδο 
•    1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη  

Υλικά  για το σερβίρισμα  

•    80 γρ. μυζήθρα
•    2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη  

Απολαυστικές πένες με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού και λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση 

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
•    Κόβουμε τις ντομάτες κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις μεταφέρουμε στο ταψί (30*40)
•    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και ρίχνουμε στο ταψί.
•    Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη μαζί με το θυμάρι τα ρίχνουμε στο ταψί, περιχύνουμε με το ξίδι και ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους. 
•    Τοποθετούμε τις ντομάτες στο ταψί με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω.
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 40’ με 45’.  
•    Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν. 
•    Μεταφέρουμε τις ντομάτες μαζί με τα κρεμμύδια και τα υγρά από το ψήσιμο σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, εναλλακτικά μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε και στο κάδο του μπλέντερ τμηματικά. 
•    Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με πλατιά βάση και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. 
•    Παράλληλα, προσθέτουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε αλάτι και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
•    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με μια κουτάλα να μην κολλήσουν αναμεταξύ τους και βράζουμε για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
•    Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 2΄με 3’. 
•    Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα φρέσκου δυόσμου και ανακατεύουμε. 
•    Σερβίρουμε τα σκιουφιχτά με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω, τριμμένη με το χέρι ,σε μικρά κομμάτια τη μυζήθρα, τα φύλλα φρέσκιας  ρίγανης  ψιλοκομμένα και απολαμβάνουμε.  
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top