Συνταγή για πεντανόστιμη ντοματόπιτα

Μία ανάλαφρη πίτα διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Απολαυστική ντοματόπιτα μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Δείτε βήμα - βήμα πώς θα την ετοιμάσετε!

Τάρτα μπισκότου με κρέμα λεμονιού

Υλικά:

●    7 χωριάτικα Φύλλα για πίτα 
●    2 κιλά Ντομάτες ώριμες και σφιχτές 
●    1 κ.σ. Ελαιόλαδο 
●    1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο 
●    3 Φρέσκα κρεμμύδια 
●    2 Αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου 
●    300 γρ. Τυρί 
●    2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη 
●    10 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
●    1/6 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό  
●    2 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική 
●    1 κ.γ. λευκό Σουσάμι 
●    1 κ.γ. μαύρο Σουσάμι 
●    Αλάτι 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι  
●    Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Σκιουφιχτά με σάλτσα ντομάτας και μυζήθρα - Όνειρο!

Εκτέλεση:

●    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι τη μέση περίπου και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το νερό μια βράση. 
●    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες στο ζεστό νερό και τις αφήνουμε για 3 λεπτά. 
●    Τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 1 λεπτό. 
●    Τις σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί, ώστε να φύγει η περιττή υγρασία, τις χαράσσουμε σταυρωτά από την κάτω πλευρά και αφαιρούμε τη φλούδα τους. 
●    Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους, μέχρι 3 εκατοστά και τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι.
●    Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τις ανακατεύουμε, μεταφέρουμε το σουρωτήρι στο νεροχύτη και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους για 60 λεπτά.
●    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω - κάτω στους 200°C.
●    Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. 
●    Καθαρίζουμε και κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν για 3 λεπτά. 
●    Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για λίγο.
●    Μεταφέρουμε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, το δυόσμο και τη ρίγανη ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. 
●    Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί σπασμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. 
●    Σε ένα ταψί 25x33 εκ. αλείφουμε με ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα, στρώνουμε 4 φύλλα σταυρωτά το ένα με το άλλο,  ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και αφήνουμε τις άκρες να προεξέχουν. 
●    Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση επάνω από τα φύλλα και γυρνάμε προς τα μέσα, επάνω από τη γέμιση τις άκρες που προεξέχουν. 
●    Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα 3 φύλλα τα οποία τοποθετούμε και πάλι σταυρωτά, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
●    Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν από το ταψί και δίνουμε ωραίο σχήμα στην πίτα. 
●    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω την πίτα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τα 2 είδη σουσάμι. 
●    Ψήνουμε στη κάτω θέση του φούρνου για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά.
●    Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. 
●    Σερβίρουμε τη ντοματόπιτα κομμένη σε κομμάτια. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top