Τάρτα μπισκότου με κρέμα λεμονιού

Μία υπέροχη μπισκοτένια τάρτα δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα μπελαλίδικο, αλλά εξαιρετικά εθιστικό γλυκό μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του Breakfast@Star. Τάρτα μπισκότου με κρέμα λεμονιού ιδανική για τον απογευματινό καφέ. 

Φθινοπωρινή μηλόπιτα με 4 μόλις υλικά - Το τέλειο γλυκό για αυτή την εποχή

Υλικά για την τάρτα μπισκότου 

•    250 γρ. μπισκότα τύπου πτί-μπέρ ή πολυδημητριακών
•    100 γρ. βούτυρο
•    2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
•    ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη 

Υλικά για τη κρέμα λεμονιού

•    4 κρόκους αυγών  
•    220 γρ. ζάχαρη
•    70 γρ. βούτυρο
•    4 λεμόνια το χυμό από 2 το ξύσμα 

Υλικά για το σερβίρισμα 

•    300 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα 
•    1 ½  κ.σ. Ζάχαρη άχνη
•    1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
•    ½ λεμόνι 
•    8 φύλλα φρέσκο δυόσμο 

Συνταγή για ανάλαφρη γαλατόπιτα διά χειρός Πάνου Κουμουνδούρου

Τάρτα μπισκότου με κρέμα λεμονιού

Εκτέλεση για την τάρτα μπισκότου 

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
•    Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, στα 850 watt για 2’.
•    Προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα μπισκότα στο κάδο του μπλέντερ, τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν και να γίνουν σκόνη, για περίπου 1’.
•    Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε μέχρι το τριμμένο μπισκότο να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
•    Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα για τάρτες (26 εκατοστά).
•    Ρίχνουμε το μείγμα με το μπισκότο το στρώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα της και το πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνει ένα σώμα και να πάρει το σχήμα της τάρτας.
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 5’, ώστε να έχουμε μια πιο τραγανή βάση.
•    Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά η βάση της τάρτας μας στο ψυγείο για 30’.

Εκτέλεση για την κρέμα λεμονιού

•    Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα, χωρίς το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
•    Τοποθετούμε σε κατσαρόλα λίγο νερό , βάζουμε το μπολ με προσοχή να μην ακουμπάει στο νερό, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, 15’-20’, ελέγχουμε συχνά την ποσότητα του νερού και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο..
•    Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
•    Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν το μείγμα είναι έτοιμο το προσθέτουμε στη κρύα, ψημένη τάρτα και βάζουμε ξανά στο ψυγείο να κρυώσει για 80’.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα 

•    Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
•    Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μεσαία μύτη.
•    Βγάζουμε τη τάρτα από το ψυγείο και τοποθετούμε τη σαντιγί σε ροζέτες πάνω από την κρέμα λεμονιού κυκλικά στο στεφάνι τις τάρτα. 
•    Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές στρογγυλές φέτες, κάθε φέτα σε 4 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε επάνω από τη σαντιγί σε διάφορα σημεία. 
•    Σερβίρουμε με τα φύλλα φρέσκου δυόσμο δίπλα στις φέτες λεμονιού και στο κέντρο τις τάρτα.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top