Φτιάξτε στον Βαλεντίνο σας Red Velvet με frosting μασκαρπόνε

H συνταγή του Γιώργου Πότση

Red velvet cake

Ιδέες για το τι να φτιάξουν οι ερωτευμένοι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έδωσε ο Γιώργος Πότσης. Πρότεινε λοιπόν red Velvet με frosting μασκαρπόνε.

Για το Red Velvet κέικ

3 αυγά 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική 1 πρέζα αλάτι 90γρ κρέμα γάλακτος 180γρ αλεύρι 4γρ μπέικιν 60γρ βούτυρο λιωμένο 1 λεμόνι ξύσμα υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Για το Frosting μασκαρπόνε: 240γρ μασκαρπόνε 125γρ ζάχαρη άχνη 300γρ κρέμα γάλακτος βανίλια.

Εκτέλεση:
Red Velvet:Ανακατεύουμαι σε ένα μπωλ με σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο και το χρώμα(όσο κόκκινο το θέλουμε). Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε σχήμα καρδιάς με ένα κουπάτ 3 καρδιές.

Frosting: Βάλτε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη και την βανίλια και χτυπήστε τα με το φτερό μέχρι να μαλακώσει το τυρί,αλλά προσοχή μη χτυπηθεί πολύ και γίνει ρευστό. Προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα γαλάκτος και συνεχίστε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχει τη μορφή σαντιγύς.

Στήσιμο: Βάλτε την κρέμα μασκαρπόνε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ (αν δεν έχετε δεν πειράζει). Πάρτε την 1η καρδιά και γεμίστε την κουμπιά με την κρέμα τυριού. Συνεχίστε το ίδιο και στην 2η καρδιά και τοποθετήστε την πάνω από την πρώτη. Κλείστε με την τρίτη καρδιά.
Tips: Μπορεί να το συνοδεύσετε με φρέσκα βατόμουρα ή με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top