Πειραιάς: «Τον έριξαν στη θάλασσα και τον κοιτούσαν με απάθεια»

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον 36χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την αδιανόητη τραγωδία που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon μέλη του πληρώματος, που αναχωρούσε για την Κρήτη. 

Αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τον άτυχο άνδρα να απωθείται στη θάλασσα και να πνίγεται μπροστά στα μάτια επιβατών και πληρώματος, περιέγραψε στην ΕΡΤ όλα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. 

Πειραιάς: Πλήρωμα έσπρωξε 36χρονο από καταπέλτη πλοίου και σκοτώθηκε

«Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: “τι κάνεις, τι κάνεις;”. Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:

 

 

«Και ΟΚ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα… Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες'' φεύγουμε'', χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια; Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: “σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε”. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε».

Πειραιάς: Οι επιβάτες έβλεπαν τη σορό του 36χρονου στην επιφάνεια της θάλασσας 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, έκπληκτοι οι επιβάτες είδαν μετά από λίγο το πτώμα του 36χρονου να βγαίνει στην επιφάνεια. Όπως είπε, ή χτύπησε, πέφτοντας από τον καταπέλτη του πλοίου ή παρασύρθηκε από τα απόνερα και πνίγηκε αβοήθητος. 

Οι επιβάτες, μάλιστα, ήταν αυτοί που ειδοποίησαν το λιμεναρχείο, και μετά από εντολή εισαγγελέα το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά. 

«Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό», είπε ο μάρτυρας. 

Από τα μεγάφωνα μάλιστα του πλοίου η ενημέρωση ανέφερε ότι προέκυψε περιστατικό για το οποίο δε φέρει ευθύνη το πλοίο. 

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Το Λιμενικό συνέλαβε τέσσερα άτομα, τον πλοίαρχο, έναν αξιωματικό καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δίπλα στον καταπέλτη βρέθηκε μια βαλίτσα και κάποια αντικείμενα, τα οποία δεν αναζήτησε κανείς. Οι λιμενικοί τα πήραν, εκτιμώντας ότι πιθανόν να ανήκουν στον 36χρονο που έχασε τη ζωή του. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο αναχώρησε για Ηράκλειο πέντε λεπτά πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα. 

Πειραιάς: Τα βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να σπρώχνουν τον 36χρονο

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, περίπου στις 21:00 το βράδυ. 

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, αποκαλύφθηκε η τραγική πραγματικότητα για τον θάνατο του άτυχου άνδρα. Σε αυτά φαίνονται δύο άνδρες από το πλήρωμα του πλοίου να σπρώχνουν τον 36χρονο από τον καταπέλτη κι εκείνος να καταλήγει στη θάλασσα. 

Οι δύο άνδρες βλέποντάς τον να πνίγεται δεν έκαναν καμία απολύτως προσπάθεια να τον σώσουν, ενώ το πλοίο έφυγε κανονικά για τον προορισμό του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. 

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Εικόνα φρίκης αυτή στον Πειραιά»

Μιλώντας στο Open, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χαρακτήρισε «εικόνα φρίκης» την απώθηση του 36χρονου στο νερό από το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon στον Πειραιά. 

«Είμαι σοκαρισμένος από την εικόνα. Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, χωρίς αμφιβολία. Είναι πρωτοφανές αυτό που είδαμε. Αισθάνομαι συντετριμμένος, τόσο για τον θάνατο του συνανθρώπου μας, όσο και για την εικόνα που εκπέμπει ένα πλοίο της ακτοπλοΐας μας. Είναι εξωφρενικό. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή», είπε ο υπουργός. 

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον 36χρονο είναι ο ύπαρχος του πλοίου, ενώ εξήγησε πως ο πλοίαρχος είναι κατηγορούμενος, όχι μόνο γιατί είναι ο υπεύθυνος του πλοίου, αλλά και γιατί στη γέφυρα υπάρχει κάμερα, από την οποία βλέπει όλα όσα γίνονται στον καταπέλτη.

Πειραιάς: Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος», αναφέρει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top