Φωτιά Έβρος: Mε σκάφη απομακρύνθηκαν ενήλικες, παιδιά, βρέφη και κατοικίδια

Από το χωριό Δίκελλα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

To ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη φωτιά που καίει για 4η μέρα στην Αλεξανδρούπολη

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζουν να παλεύουν κάτοικοι και αρχές στον Έβρο με τα πύρινα μέτωπα και τους ανέμους. 

Πύρινος εφιάλτης στην Αλεξανδρούπολη - Εκκενώνονται ακόμα 9 οικισμοί

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε επιτυχώς το σχέδιο εκκένωσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τη μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας, με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής». 

Τραγωδία στον Έβρο: 18 άνθρωποι βρέθηκαν καμένοι στο δάσος της Δαδιάς

Ωστόσο, στις 20:30 ένα νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Σάππες. 

Οι φλόγες μπήκαν στο χωριό Δίκελλα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη, κάηκε ένα σπίτι, ενώ πλέον τώρα μόνο μικρά καντηλάκια υπάρχουν στο χωριό. Είναι τα αποκαΐδια από ότι «κατάπιε» η φωτιά στο περάσμά της. Οι καπνοί φτάνουν μέχρι τη Σαμοθράκη. 

Η φωτιά που έκαιγε χθες στον Άβαντα κατευθύνθηκε στην Παλαγία, δηλαδή προς το παραλιακό μέτωπο, ανέβηκε από βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια δυτικά. Πλησίασε πολύ κοντά στα χωριά κι έφτασε στα Δίκελλα, όπου δεν μπόρεσαν να την ανακόψουν παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Με σκάφη μέσω θαλάσσης απομακρύνθηκαν ενήλικες, παιδιά και κατοικίδια

Επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών έγινε μέσω θαλάσσης από τρία λιμανάκια: Mεσήμβρια, Δίκελλα και Νέα Μάκρη. Ιδιώτες με δικά τους σκάφη και λιμενικοί μετέφεραν περίπου 50 άτομα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά και δύο βρέφη. Με τα σκάφη διασώθηκαν επίσης τέσσερις γάτες και τρεις σκύλοι.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται καθώς φαίνεται να κινείται προς Πετρωτά, Άγιο Χαράλαμπο και Μαρώνεια Ροδόπης.

Αλεξανδρούπολη: Η μεταφορά των ασθενών με πλοίο στο νοσοκομείο της Καβάλας

Το οχηματαγωγό «Αδαμάντιος Κοραής» μετέφερε τις πρωινές ώρες τους ασθενείς στο λιμάνι της Καβάλας και πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η επιχείρηση για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας το καράβι «Αδαμάντιος Κοραής» που μετέφερε 29 ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Στο λιμάνι περίμεναν 17 ασθενοφόρα που τους μετέφεραν στο νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ στο έργο τους συνέδραμαν και 13 νοσηλευτές μαζί με δύο γιατρούς από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.  

Από χθες βρίσκονται στο νοσοκομείο 50 άτομα, καθώς η κατάστασή τους ήταν ιδιαίτερα σοβαρή γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν άμεσα. Νοσηλεύονται επίσης και 11 νεογνά από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Αν κάποια περιστατικά κριθούν σοβαρά θα μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας. Σημειώνεται ότι από τους 204 ασθενείς του Γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οι 30 ήταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top