Τραγωδία στον Έβρο: 18 άνθρωποι βρέθηκαν καμένοι στο δάσος της Δαδιάς

Πιστεύεται ότι είναι μετανάστες - Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο δάσος της Δαδιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Πύρινος εφιάλτης στην Αλεξανδρούπολη - Εκκενώνονται ακόμα 9 οικισμοί

Σύμφωνα την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, 18 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στο δάσος, σε διαφορετικά σημεία, αφού φέρεται να κινούταν σε δύο ομάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να είναι μετανάστες και ότι τις επόμενες ώρες ο αριθμός των θυμάτων πιθανόν να αυξηθεί.

«Ερευνάται το ενδεχόμενο να είναι μετανάτες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα», ανέφερε στην ενημέρωση ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ήδη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ακόμα ένας μετανάστης εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στην επαρχιακή οδό Δαδιάς-Λευκίμης από υπάλληλο του Δασαρχείου Σουφλίου. 

Φωτιά Αλεξανδρούπολη\

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη / Φωτογραφία Eurokinissi (Μιχάλης Βερβερίδης)

Τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top